Cases

WZC Sint-Vincentius, Zaffelare

Healthcare & government
Communicatie
Lokalisatie
Mood lighting
Surface mounted
Sint Vincentius Zaffelare

Sinds maart 2021 verhuisden de bewoners van WZC Sint-Vincentius in Zaffelare naar hun nieuwbouw met de nieuwe naam "Exalta". In dit prachtige gebouw staat "thuis in ons huis" centraal. Binnen deze visie krijgt de cliënt de regie, is er meer aandacht voor huiselijkheid en werden kleinere leefomgevingen gecreëerd. Bovendien is de gelijkvloers volledig aangepast aan specifieke zorg voor bewoners met dementie.

Binnen het woonzorgcentrum is er heel wat extra aandacht voor veiligheid voor personen met dementie. Er wordt sterk ingezet op de creatie van een veilige omgeving voor personen met dwaal- of wegloopgedrag.

Francis Meulemeester, Marketing Manager 25-8

Binnen het zorgcentrum werd ervoor gekozen om de afdeling voor bewoners met dementie niet permanent te sluiten. Om de veiligheid te verhogen, krijgen bewoners met dwaalgedrag wel een polsbandje dat hun exacte lokalisatie kan detecteren. Bovendien zorgt de geavanceerde lokalisatietechniek van LynX® lifeline ervoor dat deuren sluiten bij het verlaten van de veilige zone. Dit maakt de omgeving voor bewoners veiliger en vereenvoudigt de dagdagelijkse taken van het zorgpersoneel.

Ook de verlichting in de gangen en ruimtes op de gelijkvloers wordt ingezet om de veiligheid van bewoners met dementie te verhogen en het zorgpersoneel te ondersteunen. De verlichting fungeert namelijk ook als deurbode, noodverlichting en kan tijdens evacuatie of alarmering de weg naar de nooduitgang of de betrokken patiënt wijzen.

Written by Francis Meulemeester