Cases

Metalin SA

Industry & offices
Communicatie
Noodverlichting
Recessed
Metalin SA

Metalin SA is een modern bedrijf met een uitgebreid en gespecialiseerd machinepark. Naast zowel conventionele als CNC-bewerkingen, zijn ze ook gespecialiseerd in het vervaardigen van tandwielen, flenzen, en het slijpen van rubber. Naast kwalitiet, dragen ze veiligheid hoog in het vaandel.

Om de veiligheid van werknemers te garanderen, werd in de gebouwen gekozen voor de oplossing van LynX® lifeline. De verlichting fungeert er namelijk niet alleen als lichtbron, maar ook als noodverlichting. Tijdens evacuatie of noodsituaties wijzen de lichten de weg naar de nooduitgang.

Dankzij de verwisselbare LiPo-batterij per 2 m, volgens Europese toepassingsnorm NBN-EN 1838, is er geen nood aan aparte noodverlichting.

De kleuren in de verlichting maken het bovendien mogelijk om eenvoudig en helder te communiceren. Via kleuren in de verlichting wordt in een oogopslag duidelijk gemaakt waar zich een mogelijk dreigende situatie voordoet of wat de status is van bepaalde zones. Dankzij de verlichting kunnen ook aan werknemers met een auditieve beperking of gehoorverlies de noodzakelijke boodschappen overgebracht worden.

Written by Francis Meulemeester