Cases

AZ Zeno, Blankenberge

Healthcare & government
Communicatie
Routebegeleiding
Mood lighting
Suspended
AZ Zeno Campus Blankenberge

AZ Zeno renoveert de komende jaren de rechtervleugel van zijn campus in Blankenberge. In die vleugel komt onder andere een gloednieuwe aangezichtskliniek, waar oogheelkunde, stomatologie, neus-keel-oor en plastische heelkunde worden ondergebracht. "Onze campus in Blankenberge moet dezelfde allure krijgen als de campus in Knokke-Heist."

De slimme verlichtingstechnologie van LynX® lifeline vind ik schitterend. Voor verplegers en artsen is het in een oogopslag duidelijk waar ze moeten zijn bij problemen.

Bart Dewaele, directeur Zorg AZ Zeno

Bart Dewaele, directeur Zorg AZ Zeno: "Binnen het brede kader van de verbouwing vernieuwen we nu al onze dagkliniek, vroeger de afdeling intensieve zorgen, volgens de visie die we ook voor de campus in Knokke hanteerden. Met veel licht en wit dus, aangevuld met ondersteunende technologie voor de verpleging. Zoals de slimme verlichtingstechnologie van LynX® lifeline, die ik schitterend vind. Voor verplegers en artsen is het in een oogopslag duidelijk waar ze moeten zijn bij problemen."

Bart Dewaele

Bovendien fungeert de verlichting als noodverlichting en kan ze tijdens evacuatie of bij een benodigde reanimatie de weg naar de nooduitgang of de betrokken patiënt wijzen. Voor het dagziekenhuis kiest AZ Zeno ook voor LynX® first: een persoonsvolgend oproepsysteem, dus, in plaats van een klassieke kamer-gebonden oplossing. Wanneer de patiënt een alarm activeert, informeert de lokalisatietechnologie van LynX® first de verpleegeenheden altijd exact vanwaar de oproep komt, ongeacht waar de patiënt zich op dat moment bevindt.

Picture 3

“Het dagziekenhuis biedt de kans om onze geïntegreerde oplossing in een kleine setting te laten proefdraaien, waarna we ze hopelijk verder kunnen uitrollen, als het ziekenhuis volledig gerenoveerd wordt”, besluit Dante Meulemeester, Senior business consultant bij 25-8.

Written by Francis Meulemeester